KRAGT training

Naast individuele coachingstrajecten kun je
bij mij ook terecht voor KRAGT trainingen
en Brug KRAGT trainingen.

KRAGT
TRAINING

Een krachtige groepstraining voor
kinderen van 6 t/m 12 jaar.

BRUG
KRAGT TRAINING

Een training speciaal voor kinderen
uit groep 8 en voor brugklassers.

PRAKTISCHE
INFORMATIE

Meer informatie en tarieven.

KRAGT training is een krachtige groepstraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met deze training krijgt jouw kind inzicht in het sociaal handelen. Hij/zij leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Jouw kind wordt weerbaarder, krijgt betere sociale vaardigheden en meer zelfbewustzijn. Hierdoor krijgt hij/zij ook meer zelfvertrouwen.

baby-beautiful-blur-322070


   BINNEN BEPAALDE SYSTEMEN

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Het kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Al deze systemen en de ervaringen daarbinnen zijn verbonden met verleden, heden en de toekomst van het kind.
Tijdens de KRAGT training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van een kind kan per systeem verschillen
Bijvoorbeeld: thuis is het kind de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl het in de klas misschien een van de jongsten is en introvert gedrag laat zien of zichzelf soms buiten de groep plaatst.
We laten het kind zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsten. In de training komen onderwerpen aan de orde als: ‘Wat is de invloedssfeer van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’


EEN STERKE BASIS

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Het kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

De KRAGT training is ook een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.
Werkwijze-kwaliteiten
De Brug KRAGT training is speciaal voor kinderen uit groep 8 (ter voorbereiding op de middelbare school) en voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het voortgezet onderwijs.
Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en ook hun valkuilen kennen, hebben ze een voorsprong als ze beginnen met het voortgezet onderwijs. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder!
Kragt training 2
beautiful-eyes-face-415276


   WAT LEER JE IN DE TRAINING

In de training leer je onder andere:

 • je eigen kwaliteiten en talenten kennen
 • hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt
 • wat je ongeveer kunt verwachten op het voortgezet onderwijs
 • hoe je nieuwe vrienden maakt
 • hoe je je huiswerk kunt plannen
 • omgaan met ‘toets-stress’
 • omgaan met groepsdruk
 • omgaan met veranderingen
 • hoe je stevig in je schoenen staat


PRAKTISCHE INFORMATIE

De KRAGT training en Brug KRAGT training bestaat uit vijf lessen van twee uur. De kosten bedragen €160,- voor de KRAGT training en €189,- voor de Brug KRAGT training. De training wordt gegeven in groepsverband, in groepjes van minimaal vier en maximaal zes kinderen, onder begeleiding van één coach.

Kindercoachpraktijk Rood

Dorpsstraat 24a - 3732 HJ De Bilt -

ilona@kindercoachpraktijkrood.nl - 06-23994423

KvK-nummer: 71242791